Bitcoins gratis

Gratis bitcoins

Betalingen met Bitcoin via WordPress

Dat Bitcoin een digitaal betaalmiddel is is ondertussen wel bekend. Alleen daarom is het al aan te raden om Bitcoin betalingen te accepteren in je webshop. En niet veel webshops bieden deze mogelijkheid aan, dus ben je uniek! Maar, hoe doe je dat als je een WordPress webshop hebt?

Waarom zou je Bitcoins willen accepteren?

Indien je een WordPress webshop hebt, is het aan te raden om een plugin te gebruiken voor het accepteren van Bitcoins. Het grote voordeel hiervan is dat Bitcoin alleen een digitaal betaalmiddel is. Dit betekent dat het niet nodig is om een banksysteem van derden te gebruiken, waarmee de betaling verwerkt kan worden. Het is dus erg simpel om betalingen te voldoen met Bitcoins; dat is wat mensen graag willen zien!

Daarnaast staat Bitcoin bekend om het feit dat het volledig anoniem is. Als jij een WordPress plugin op je website gebruikt, blijft dit anonieme gedeelte in stand. Dat spreekt veel mensen aan, omdat de privacy simpelweg een belangrijk punt geworden is.

Tot slot is het verwerken van de Bitcoins een kwestie van een seconde. Het betalen is erg gemakkelijk en gaat snel. Bovendien betekent dit ook dat jij zeer snel de beschikking hebt over je geld. Hierbij is het ook belangrijk om te vermelden dat elke Bitcoin een specifieke code heeft. Deze code is uniek en zorgt ervoor dat het nagenoeg niet mogelijk is om te frauderen met Bitcoins. Het enige nadeel: het verschil per dag in waarde van de digitale munt.

Welke plugin kan je gebruiken?

Op dit moment zijn er vier WordPress plugins die je kan gebruiken voor het accepteren van Bitcoin betalingen. Deze vier plugins hebben zich in de afgelopen periode bewezen:

Digital Paybox Plugin; met deze plugin heeft een bezoeker de mogelijkheid om te kiezen voor ‘BitPay’. Hiermee kan de bezoeker een betaling voldoen middels Bitcoins.

Easy Digital Downloads Plugin; deze plugin is vergelijkbaar met bovenstaande plugin. Deze plugin is in de basis gratis, maar je moet wel betalen voor het gebruiken van de mogelijkheid van ‘BitPay’.

GoUrl Bitcoin Payment Gateway Plugin; deze plugin is volledig gericht op het accepteren/verwerken van Bitcoins betalingen.

GoUrl WooCommerce Plugin; deze plugin is perfect geschikt om te gebruiken in combinatie met je WooCommerce website.