Bitcoins gratis

Gratis bitcoins

Bitcoin Cash: de afsplitsing van Bitcoin

De laatste jaren zijn Bitcoins veel in het nieuws geweest, zowel positief als negatief. Sinds 2009 is dit een digitale munt die enorm populair is. Maar wat is Bitcoin Cash dan eigenlijk? Er zijn veel vragen sinds in 2009 de Bitcoin op de markt kwam. In eerste instantie bedoeld als vervanger van contant geld zoals we dat nu kennen. Dat is tot op heden niet gebeurd en daarom is in 2017 een afsplitsing gemaakt tussen de twee cryptomunten. Bitcoin Cash is technisch gezien gelijk aan de originele Bitcoin, maar bevat veel verbeteringen die in de originele digitale munt niet terug te vinden zijn. De twee zijn ook officieel van elkaar afgesplitst en hebben dus niet meer dezelfde waarde of iets dergelijks. Je kunt de Bitcoin Cash echt als een unieke digitale munt zien, die een stuk is verbeterd ten opzichte van zijn grote broer. Een groot probleem wat ondervonden werd bij de Bitcoin was de transactiesnelheid, deze is maar liefst tien minuten. Dit zorgde bij veel gebruikers voor grote frustraties en soms zelfs voor problemen. Toen de munt ontwikkeld werd en zich afgesplitst had, was dit ook één van de belangrijkste uitgangspunten die de ontwikkelaars verbeterd wilden hebben.  

bitcoins cash

 

De geschiedenis van Bitcoin en Bitcoin Cash 

Toen een steeds groter deel van de wereld digitaal werd, ontstond er bij verschillende techneuten en wetenschappers het idee om een digitale munteenheid te maken. Vanaf begin 21e eeuw werd er wat geprobeerd op het gebied van digitale munteenheden maar dit was allemaal geen succes. Tot in 2009 Satoshi Nakamoto met een broncode kwam, genaamd Bitcoin. Dit werd groots ontvangen en door de grote aandacht en interesse was de het meteen een succes. Doordat er steeds meer minder gingen handelen, steeg de waarde van de Bitcoin flink. In die tijd, kwamen de succesverhalen naar voren en jaren later werd er besloten om verder te gaan als twee losse digitale munten. De Bitcoin Cash heeft zich afgesplitst van de Bitcoin en is zijn eigen pad gaan bewandelen. In beide gevallen zijn er teams met ervaren ontwikkelaars die achter deze digitale valuta zitten. De munten zijn sinds 2017 helemaal afgesplitst en alleen de basis is nog gelijk. Sinds de Bitcoin Cash afgesplitst is, is de digitale munt populair. De waarde van de munt is dan ook vrij hoog voor een jonge digitale munt in de cryptowereld.  

 

De verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin Cash 

Toen in 2017 werd besloten dat Bitcoin Cash werd afgesplitst van Bitcoin, is daarmee ook de samenwerking beëindigd. Het zijn twee aparte munten en ze worden door twee verschillende teams bestuurd en ontwikkeld. Dit betekent dat er steeds meer verschillen zijn gekomen tussen de twee munten. Allereerst misschien wel het grootste verschil, de transactiesnelheid. Bitcoin mag misschien populairder zijn maar de transactietijd van 10 minuten is toch echt achterhaald. Bitcoin Cash heeft een transactietijd van enkele seconden tot maximaal enkele minuten. Dat zorgt ervoor dat transacties binnen mum van tijd op het gewenste account staan. Zo kun je lekker doorgaan met handelen, investeren en beleggen zonder dat je op deze transactietijd hoeft te wachten. Daarnaast zijn de blocks van Bitcoin Cash 8MB, dat is maar liefst acht keer meer dan bij Bitcoin. Verder is natuurlijk de waarde van de twee digitale munten verschillend. De waarde van Bitcoin Cash ligt momenteel een stuk lager dan de waarde van een Bitcoin. Toch wordt er verwacht dat dit zal gaan veranderen. Er zijn namelijk van beide digitale munten slechts 21 miljoen munten in omloop. Wanneer de vraag naar Bitcoin Cash steeds groter wordt, dit is momenteel gaande, zal ook de waarde van de Bitcoin Cash flink stijgen. Al deze verschillen betekenen dat Bitcoin Cash een stuk beter ontwikkeld is en veel praktischer is ingesteld. En dus door steeds meer mensen boven Bitcoin wordt gekozen.  

 

Wat kun je doen met Bitcoin Cash? 

Het klinkt allemaal erg handig maar wat kun je nu precies met Bitcoin Cash? De Bitcoin werd ooit ontwikkeld om contant geld te gaan vervangen maar dat is nog niet aan de orde. Wel heb je veel functies die erop lijken dat de Bitcoin Cash het contante geld ooit gaat vervangen. Zoals het doen van betalingen in bijvoorbeeld webshops.  Maar daarnaast kun je gemakkelijk overboekingen en transacties uitvoeren met Bitcoin Cash. Doordat er geen overheidsinstelling zoals een bank aan de pas komt, zijn transacties een stuk sneller geregeld. Dit betekent dat het bedrag aan Bitcoin Cash binnen enkele seconden op het gewenste account staan.  Het wordt ook steeds vaker gebruikt door handelaren. Het handelen met Bitcoin Cash is zeer populair door de fluctuatie. De snelle transactietijd is met name voor ondernemers een uitkomst. Zo hoef je nooit meer te wachten op akkoord van de bank of moet je wachten tijdens weekenddagen of transactie van een andere bank. Het is een hele verademing om alle transactie meteen te zien plaatsvinden. Daarnaast is deze cryptomunt een geweldige investering, voor een bedrijf of een project. Naast zakelijke gebruikers richt men zich steeds meer op particuliere gebruikers.  

 

De voordelen van Bitcoin Cash 

Als je kijkt naar de verschillen tussen de 2 cryptomunten dan komen daar eigenlijk al alle voordelen uit naar voren. Het allergrootste voordeel van Bitcoin Cash is natuurlijk de supersnelle transactiesnelheid. Binnen enkele seconden heb je al het gewenste bedrag op het gewenste account staan en kun je verder met handelen, investeren en beleggen. Verder zijn er zoals je ziet genoeg doeleinden om Bitcoin Cash voor te gebruiken zoals handelen, investeren en beleggen. Zo is er dus voor iedereen wel een doel en functie die passend is. Verder kun je op steeds meer plekken Bitcoin Cash als betaalmiddel gebruiken. Meer en meer webshops maken gebruik van de mogelijkheid om met digitale valuta te betalen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat digitale valuta een stuk veiliger zijn dan conventionele valuta. Je kunt dus beter veel investeren in Bitcoin Cash dan bewaren in een oude sok in huis. Kortom genoeg redenen dus om meteen te starten met het werken met crypto’s, dus maak een account aan op een betrouwbaar platvorm en begin met jouw eerste stappen in de wereld van digitale valuta.