Bitcoins gratis

Gratis bitcoins

JP Morgan werkt aan bitcoin-kloon

JP Morgan heeft in de VS een patent aangevraagd voor een betaalsysteem dat enigszins lijkt op de virtuele munt bitcoin.

Dat meldt Financial Times. Via het betaalsysteem waar de bank aan werkt, kunnen mensen anoniem betalen op internet, dus zonder dat ze hun naam of rekeningnummer moeten geven. Bovendien zijn aan de betalingen geen kosten verbonden.

Bitcoin wordt door analisten geroemd als efficiƫnte manier van geld overmaken, zonder de dure en tijdrovende tussenkomst van banken. Het lijkt erop alsof JP Morgan deze veelbelovende kenmerken in een eigen product wil ontwikkelen.

Nu digitale valuta in populariteit toenemen, proberen banken en creditcardmaatschappijen hier een graantje van mee te pikken. JP Morgan liet weten dat het patent al in augustus is aangevraagd, en dat het nieuwe betaalsysteem de concurrentie moet aangaan met traditionele betaalpassen en creditcards.

Voor bitcoin-critici is het een teken dat het succes van de digitale munt gemakkelijk te kopiƫren is. Bitcoin werd de afgelopen twee maanden enorm populair, de waarde schoot omhoog naar het hoogtepunt van $1240. Maar bitcoin is bijzonder volatiel. Afgelopen weekend zakte de munt op een van de grootste marktplaatsen van boven de $1000 naar $576. Inmiddels schommelt de munt weer rond de $1000. Begin dit jaar was een bitcoin slechts tussen de $10 en $15 waard.

BRON: Telegraaf.nl

Leave a reply